Blog

Single article

By  Aleksandar Lazarevic  On

Džem medenjaci

Sastojci

  • 250 g šećera
  • 3 jajeta
  • 250 g meda
  • 100 g margarina mekanog
  • oko 700 g brašno
  • 2 kašičice soda bikarbona
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 3 kašike džem od šljiva
  • po potrebi kikiriki nepečeni neslani

Priprema

Šećer, jaja, margarin i med penasto izmiksati, dodati brašno pomešano sa cimetom i soda bikarbonom i umesiti glatko testo. Staviti testo oko pola sata u frižider i nakon toga oblikovati kuglice veličine oraha, ređati u pleh i dovoljno ih razmaknuti da se kod pečenja ne slepe. Zatvarac od plasticne flaše umakati u kakao prah pa utisnuti u medenjak da se dobije braon prsten, pa u sredinu staviti jedan kikiriki. Peći na 200 stepeni dok ne poprime zlatnožutu boju, oko 15 minuta.  Sačekati da se ohlade i služiti. Prijatno!

Leave a comment